Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli

18.05.2013, 18:00
Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli
Seiskarinkatu 35
Turku

Renessanssin vokaalipolyfoniaa parhaimmillaan

Lauluyhtye Version konsertti  Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa

Gregoriaaniset sävelmät johdattavat kuulijat renessanssinajan merkittävimpien säveltäjien teoksiin Lauluyhtye Version konsertissa lauantaina 18.5. Turussa Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa. Italialaisen Giovanni Pierluigi da Palestrinan (1525-1594) ja espanjalaisen Tomás Luis de Victorian (1548-1611) Mariaa ylistävissä ja anelevissa teoksissa voi kuulla renessanssin vokaalipolyfoniaa parhaimmillaan.

Konsertissa on mukana myös osia Palestrinan kokoelmasta Canticum canticorum, joka koostuu Laulujun laulun eli Korkeaveisun teksteistä. Nämä sensuellit, naisvartaloa ihailevat rakkauden tunnustukset ovat saaneet Palestrinan käsittelyssä kepeämmän asun.

Palestrinaa ja Victoriaa varhemmin eläneen ranskalaisen Jean Moutonin (1459-1522) 8-ääninen kaanonmotetti Nesciens mater  on säveltäjän taidonnäyte:  nelinkertainen kvinttikaanon. Noin tunnin mittaisen a cappella -konsertin päättää Gregorio Allegrin (1582-1652) jykevä Miserere mei, Deus.

Lauluyhtye Versiossa laulavat Heikki Isotalo, Aino Jalkanen, Johanna Lehesvuori, Jarmo Lintamo, Minna Muukkonen, Anne Palo, Aino Peltomaa, Sampo Rantakokko, Hilkka Rauhala, Timo Turtiainen ja Kristiina Vähäkangas. Tämän ohjelmiston valmistelun yhteydessä Versio on saanut ohjausta kuoronjohtaja ja laulaja Kari Turuselta.