Jubilemus! Lauluyhtye Versio 20 vuotta

Marraskuussa juhlitaan 20-vuotiasta Versiota Olaus Petrin kirkon konsertissa Helsingissä, 11.11.2023 klo 16!

Kahteenkymmeneen toimintavuoteen mahtuu monenlaisia käänteitä ja paljon musiikkia. Lauluyhtye Versio on keskittynyt koko taipaleensa ajan renessanssipolyfonian hienoimpiin säveliin. Ohjelmistoon on mahtunut mm. useita messuja Palestrinalta, Victorialta ja Cardosolta, monikuoroisia teoksia Gabrielilta sekä monia muita vanhan musiikin helmiä, kuten Allegrin Miserere ja Palestrinan Stabat Mater. Lauluyhtye Version mottona on ollut laulaa maailman kauneinta musiikkia parhaassa seurassa, ja samalla tiellä jatketaan edelleen.

Jubilemus!-konserttiin on koottu kattava valikoima juhlavia teoksia lauluyhtyeen uran varrelta. Kun useimmiten muulloin konserttiohjelmat laaditaan tiettyjen teemojen ympärille, on mukava kerrankin palata mieluisimpiin teoksiin juhlakonsertin muodossa. Pelkästä suosikkikavalkadista ei kuitenkaan ole kyse, vaan teokset on valittu esittelemään kattavasti sitä laajaa eri renessanssisäveltäjien joukkoa, joiden tuotantoon yhtye on saanut vuosien mittaan tutustua. Teokset myös johdattavat juhlaan ensin lempeästi, sitten reilusti riemukkaammin ja lopuksi jälleen rauhoittuen polyfonian meditatiiviseen maailmaan.

Luvassa on siis kattaus mitä hienointa musiikkia. Itseoikeutetun aseman konsertissa saa renessanssipolyfonian mestari Giovanni Pierluigi da Palestrina, jonka sävelin Versiokin on aikoinaan saanut alkunsa. Niinpä myös juhlakonserttimme alkaa samaisilla sävelillä ja saa myös loppusanansa ikonisen Missa Papae Marcelli -messun Agnus Dein myötä. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Tomás Luis de Victoria, Cristóbal de Morales, Giovanni Gabrieli, William Byrd, Thomas Tallis, John Sheppard ja Jean Mouton.

Konserttiin 11.11.2023 klo 16 on vapaa p√§√§sy, k√§siohjelma 20/15‚ā¨, jonka voi maksaa ennakkoon Menokoneen lipunmyynniss√§: https://hs.fi/menokone/events/76880

Ovimyynti käynnistyy tuntia ennen konserttia.

Lämpimästi tervetuloa!

← Takaisin