Missa Papae Marcelli Hattulan Pyhän Ristin kirkossa

Missa Papae Marcelli – Palestrinaa ja kontrabassoimprovisointia on konsertti, jossa Lauluyhtye Versio ja kontrabasisti Ahti Lassila yhdistävät renessanssin vokaalipolyfoniaa ja improvisaatiota. Kokonaisuudessa asettuu vuorovaikutukseen kolme elementtiä: yksi renessanssin vokaalipolyfonian kirkkaimpina pidetyistä helmistä, Lauluyhtye Version säestyksettömästi laulama, ajattoman kaunis G.P. da Palestrinan (1525-1594) Missa Papae Marcelli, Lassilan konsertin alussa, teoksen osien väleissä ja sen lopussa soittamat improvisaatiot, jotka keskustelevat messun kanssa ja kommentoivat sitä, sekä konserttitila – sen akustiikka ja paikan henki – tällä kertaa Hattulan Pyhän Ristin keskiaikainen kivikirkko.

Kuva: Antti Makkonen.

Kuva: Antti Makkonen.

Ihmisäänten moniääninen kudelma, kontrabasson myötäelävä läsnäolo sekä Hattulan Pyhän Ristin kirkon tila ja akustiikka muodostavat yhdessä ajattoman ja vaikuttavan kokonaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen ja ainutlaatuiseen musiikkielämykseen.

Kuva: Antti Makkonen.

Kuva: Antti Makkonen.

Lauluyhtyeessä laulavat Hannele Huhtinen, Heikki Isotalo, Minna Muukkonen, Anne Palo, Aino Peltomaa, Hilkka Rauhala, Timo Turtiainen, Mikko Vehkaperä,  Sakari Ylivuori ja Kristiina Vähäkangas.

Missa Papae Marcelli – Palestrinaa ja kontrabassoimprovisointia Hattulan Pyhän Ristin kirkossa lauantaina 18.8.2018 klo 19. Osoite Vanhankirkontie 41, Parola. Käsiohjelma 10€, vapaa pääsy.

← Takaisin