Version levy saa nimekseen Audivi vocem

Lauluyhtye Versio. Kuva Markus Kaarto.

Lauluyhtye Versio. Kuva Markus Kaarto.

Vuonna 2003 perustettu vanhaan musiikkiin erikoistunut Lauluyhtye Versio julkaisee vihdoin ensilevyns√§. Audivi vocem -levyll√§ soivat monet renessanssiajan helmet kuten italialaisen Giovanni Pierluigi da Palestrinan (1525-1594) ja espanjalaisen Tom√°s Luis de Victorian (1548-1611) ja portugalilaisen Duarte L√Ķbon (1465-1546) polyfoniset teokset. Nimen levylle on antanut L√Ķbon Audivi vocem de caelo¬†(Kuulin √§√§nen taivaasta). Kantavan teeman muodostavat ylist√§v√§t ja kiitosta ilmaisevat Maria-aiheiset laulut, joille vastapainoa tuovat ristiinnaulitseminen, kuolema, suru ja ihmisen riitt√§m√§tt√∂myys. Mukana on niin yksi√§√§nisi√§ gregoriaanisia lauluja kuin neli-, viisi- ja kuusi√§√§nisi√§ motetteja sek√§ kahdeksan√§√§nisi√§ kaksoiskuoroteoksia.

Kirkkaasta ja täyteläisestä soinnistaan kiitosta saaneen Lauluyhtye Version jäsenet ovat musiikin ammattilaisia ja pitkän linjan harrastajia, joita yhdistää rakkaus renessanssin vokaalipolyfoniaan. Yhtye konsertoi säännöllisesti eri puolilla Suomea erityisesti konserttisarjoissa ja musiikkifestivaaleilla. Iso-Britanniassa Versio oli konserttikiertueella vuonna 2010. 11-henkinen a cappella -yhtye äänitti levyn Riihimäen varuskuntakirkossa helmikuussa 2016. Tallenteen taiteellisena tuottajana oli virolais-ruotsalainen laulaja ja laulupedagogi Veikko Kiiver, ja sen äänitti Mika Koivusalo. Levyä jakelee Suomessa Fuga Oy.

Helsingin Paavalinkirkossa lauantaina 10.9.2016 klo 19.00 pidettävässä levynjulkaisukonsertissa Lauluyhtye Versio palaa levylle tallentamansa musiikin pariin. Yhtyeen historian 60. konsertissa laulavat Mikko Eskelinen, Hannele Huhtinen, Heikki Isotalo, Jarmo Lintamo, Minna Muukkonen, Anne Palo, Aino Peltomaa, Sampo Rantakokko, Hilkka Rauhala, Timo Turtiainen, Kristiina Vähäkangas ja Sakari Ylivuori.

Lauluyhtye Version levynjulkaisukonsertti lauantaina 10.9.2016 klo 19.00 Paavalinkirkossa (Sammatintie 5, Helsinki). K√§siohjelma 15/10 ‚ā¨ ovelta.

Lue lisää täältä.

← Takaisin