Version levy saa nimekseen Audivi vocem

Lauluyhtye Versio. Kuva Markus Kaarto.

Lauluyhtye Versio. Kuva Markus Kaarto.

Vuonna 2003 perustettu vanhaan musiikkiin erikoistunut Lauluyhtye Versio julkaisee vihdoin ensilevynsä. Audivi vocem -levyllä soivat monet renessanssiajan helmet kuten italialaisen Giovanni Pierluigi da Palestrinan (1525-1594) ja espanjalaisen Tomás Luis de Victorian (1548-1611) ja portugalilaisen Duarte Lõbon (1465-1546) polyfoniset teokset. Nimen levylle on antanut Lõbon Audivi vocem de caelo (Kuulin äänen taivaasta). Kantavan teeman muodostavat ylistävät ja kiitosta ilmaisevat Maria-aiheiset laulut, joille vastapainoa tuovat ristiinnaulitseminen, kuolema, suru ja ihmisen riittämättömyys. Mukana on niin yksiäänisiä gregoriaanisia lauluja kuin neli-, viisi- ja kuusiäänisiä motetteja sekä kahdeksanäänisiä kaksoiskuoroteoksia.

Kirkkaasta ja täyteläisestä soinnistaan kiitosta saaneen Lauluyhtye Version jäsenet ovat musiikin ammattilaisia ja pitkän linjan harrastajia, joita yhdistää rakkaus renessanssin vokaalipolyfoniaan. Yhtye konsertoi säännöllisesti eri puolilla Suomea erityisesti konserttisarjoissa ja musiikkifestivaaleilla. Iso-Britanniassa Versio oli konserttikiertueella vuonna 2010. 11-henkinen a cappella -yhtye äänitti levyn Riihimäen varuskuntakirkossa helmikuussa 2016. Tallenteen taiteellisena tuottajana oli virolais-ruotsalainen laulaja ja laulupedagogi Veikko Kiiver, ja sen äänitti Mika Koivusalo. Levyä jakelee Suomessa Fuga Oy.

Helsingin Paavalinkirkossa lauantaina 10.9.2016 klo 19.00 pidettävässä levynjulkaisukonsertissa Lauluyhtye Versio palaa levylle tallentamansa musiikin pariin. Yhtyeen historian 60. konsertissa laulavat Mikko Eskelinen, Hannele Huhtinen, Heikki Isotalo, Jarmo Lintamo, Minna Muukkonen, Anne Palo, Aino Peltomaa, Sampo Rantakokko, Hilkka Rauhala, Timo Turtiainen, Kristiina Vähäkangas ja Sakari Ylivuori.

Lauluyhtye Version levynjulkaisukonsertti lauantaina 10.9.2016 klo 19.00 Paavalinkirkossa (Sammatintie 5, Helsinki). Käsiohjelma 15/10 € ovelta.

Lue lisää täältä.

← Takaisin